Instagram’da Mutlaka Bilinmesi Gereken 5 Gizlilik Ayarı

Hayatımızın neredeyse her anını paylaştığımız sosyal medya platformlarında gizlilik ayarları oldukça büyük bir rol oynamaktadır. Neredeyse tüm sosyal medya ve sohbet uygulamaları size oldukça geniş bir gizlilik yelpazesi sunar fakat buna rağmen gizlilik ayarları çok az kişi tarafından kullanılır. Bu yazımızda instagram’da mutlaka bilinmesi gereken 5 gizlilik ayarı ve onları nasıl kullanacağınızdan bahsedeceğiz.

Instagram Yorumlarını Engelleme

Instagram’da Mutlaka Bilinmesi Gereken Gizlilik Ayarları

Instagram tamamen video ya da fotoğraf paylaşımları ile ilgili olduğundan daha iyi bir instagram tecrübesine sahip olmak için önemli birkaç gizlilik ayarları yapmanız gerekebilir. İşte instagram’da mutlaka bilinmesi gereken gizlilik ayarları

  1. Instagram Gizli (Özel) Profil:

Instagram kullanıcıları tarafından en sık oalrak kullanılan gizlilik ayarı instagram hesabını gizlemektir. Normalde default olarak herkesin instagram hesabı ilk açıldığında herkese açıktır yani herkes kişinin profilini ve paylaşımlarını rahatça görebilir. yorum yapabilir ve beğenebilir. Ancak buna engel olmak için Instagram’ın size sunduğu en önemli gizlilik ayarı instagram hesabınızı gizli yapabilmeniz ve sadece sizin istediğiniz kişilerin sizin profiliniz ve paylaşımlarınızla etkileşime geçebilmesidir.

Instagram’da gizli yani özel hesaba geçtiğinizde yalnızca izin verdiğiniz takipçiler paylaşımlarınızı görebilir. Instagram gizli hesaba geçmek için instagram hesabınıza giriş yapın ve profilinize gidin. Daha sonra ise ayarlara giderek özel hesap seçeneğine dokunun ve aktif hale getirin. Artık gizli bir instagram hesabınız var ve sadece istediğiniz kişiler paylaşımlarınızı görebilir.

2. Instagram Yorumlarını Engelleme

Instagram size sebebi ne olursa olsun paylaşımlarınızda yorumlarınızı engelleme seçeneği sunar. Instagram yorumlarını engellemek için instagram hesabınıza giriş yapıp profilinize girmek ve daha sonra ise ayarlara gitmek. Ayarlar seçeneğinde yorum kontrolünü seçin ve yorumları engelleye tıklayın. Bu işlemleri uyguladıktan sonra siz de instagram üzerinden gelen yorumları engelleyebileceksiniz. Ayrıca yorumlarınızı filtreleyerek sadece sizi takip eden kişilerin ya da sizin takip ettiğiniz kişilerin yorum yapmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle sadece bir gönderinin yorumlarını kapatmak istiyorsanız gönderinize gidin ve sağ üst köşede bulunan üç çizgi işaretine tıklayın ve daha sonra da yorumu kapat seçeneğini tıklayın.

3. Instagram’da Online Bilgisi ve Yeşil Nokta Kapatma

Instagram yakın bir zamanda yeşil nokta özelliği ile instagram kullanıcılarının online olup olmadığını gösteren bir özelliği devreye sokmuş oldu. Bu özelliği engellemek için instagram profilinize gidin üç çizgi işaretine dokunun. Daha sonra aktivite durumu yazısına tıklayın. Etkinlik durumunu göster seçeneğini devre dışı bırakın. Bu özelliği devre dışı bırakarak hem etkinlik durumunuzun gözükmesini engellemiş hem de yeşil nokta özelliğini kapatmış olursunuz.

Instagram Repost Özelliğini Kapatma

4. Instagram’da Direkt Mesajları Engelleme

Instagram’da normalde isteyen herkes sizi takip etsin ya da etmesin size özel mesaj gönderebilir.  Eğer istemediğiniz kişilerin instagram üzerinden sizinle iletişme geçmemesini istiyorsanız bunu yapmak oldukça basit. Instagram hesabınıza giriş yapın ve ayarlara girin. Anında ilet bildirimleri seçeneğine gidin ve “Instagram direct ve direct istekleri” seçeneğini herkesten kapalı olana değiştirin.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

5. Instagram Repost Özelliğini Kapatma

Herkese açık bir instagram profilin varsa diğer kullanıcılar gönderilerinizi kendi hikayelerinde paylaşabilirler. Bunun olmasını engellemek için instagram ayarlarına gidin ve öyküleri yeniden paylaş seçeneğine tıklayın ve bu özelliği devre dışı bırakın.

Instagram Gerekli Gizlilik Ayarları

Bu yazımızda sizler için instagram gerekli gizlilik ayarları nedir ve nasıl uygulanır onu paylaştık. Instagram için sayılacak birçok gizlilik ayarları bulunmakta fakat biz sizler için en önemli gördüğümüz instagram’da mutlaka bilinmesi gereken 5 gizlilik ayarı nasıl yapılır onu anlattık. Eğer bu gizlilik ayarlarını değiştirmekte zorluk yaşıyorsanız vakit kaybetmeden instagram ile iletişime geçmeniz çok daha iyi olacaktır.

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Mutlaka Bilinmesi Gereken 5 Gizlilik Ayarı Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.