Instagram’da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz.

Instagram konum özelliği son zamanlarda en sık kullanılan özellikler arasındadır. Özellikle, hesabı herkese açık durumda olan kullanıcılar için düşündüğümüzde bu özellik, bulunduğu bölgede bulunan diğer Instagram kullanıcılarının dikkatini çekebilir ve bu kullanıcıların kendi hesaplarını ziyaret ederek takip etmesini sağlayabilirler. Bu nedenle konum özelliği takipçi kazanma konusunda büyük önem taşımaktadır. Çünkü gönderinizde veya hikayenizde bu özelliği kullandığınızda genel etiketlerde sizinle aynı yerde bulunan ve bu etikete giren tüm kullanıcıların hesabınıza erişebilme imkânı vardır. Buradan konum eklediğiniz gönderi, diğer kullanıcıların dikkatini çektiğinde, sizi takip etme olasılıkları da buna oranla artış gösterecektir.

Instagram Konum Bulunamadı Hatası

Instagram Konum Ekleme 2019

Instagram üzerinde bir gönderi paylaşıp, bu gönderinin üzerinde konum bilgisi de paylaşmak istiyorsanız, gönderiyi paylaşırken Konum Ekle kısmına tıkladığınızda buradan konum ekleyebiliyorsunuz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta, telefonunuzun konum özelliğinin açık olmasıdır. Konum özelliği açık olmadığı takdirde konumunuz bulunamayacaktır. Telefonunuzun konum özelliği açıksa ve Instagram konum ekleyemiyorum diyorsanız aşağıda bunun nedenini ve çözüm yollarını belirttik.

Instagram Hikayelere Konum Nasıl Eklenir?

Instagram hikayeler özelliği bildiğiniz üzere Instagram’a tanımlandığından beri kullanıcılar tarafından çok sık kullanılmaya başlandı. Hikayelerde bulunan konum ekleme özelliği de bu durumu cazip kılarak çok sık kullanılan bir özellik haline getirdi. Çünkü hikayenize konum eklediğinizde, o konumun hikâye etiketini takip eden tüm kullanıcılar sizin hikayenize de erişecek ve böylece profilinizi ziyaret etmek isteyeceklerdir. Peki Instagram hikayelere konum nasıl eklenir?

  • Öncelikli olarak yapacağınız şey, hikâyeye atacağınız fotoğrafı çektikten sonra, fotoğrafın düzenlendiği alana gelmek ve konum seçeneğini işaretlemektir.
  • Story üzerinden konum eklemek için telefonunuzun konum servisinin açık olduğuna dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Telefonunuzun konum özelliğini açtıktan sonra, Instagram, bulunduğunuz alanı otomatik olarak gösterecektir.
  • Civarda bulunan konumlar da görüleceği için konum ekleme işlemini gerçekleştirirken bunları da göz önünde bulundurabilir veya eklemek istediğiniz konum için arama yapabilirsiniz.

Instagram Konum Bulunamadı Hatası

Instagram’da herhangi bir gönderiye veya hikayeye konum eklemek istiyorsunuz ancak Instagram konum bulunamıyor hatası ile mi karşılaşıyorsunuz. Bunun birkaç nedeni bulunmakla birlikte en önemli nedeni konumunuzun açık olmayışıdır. Instagram konum bulmuyor sorunu ile karşılaşıyorsanız bunun farklı birkaç nedeni olabilir biz bu farklı nedenleri sizler için sıralayarak çözüm yollarını anlattık.

Şimdi konum ekleyememenizin nedenlerini ve çözümlerini inceleyelim.

Instagram Konum Yüklenemedi Hatası & Çözümü

Instagram üzerinden bir gönderinize konum eklemek istiyorsunuz ancak Instagram konum ekleme çıkmıyor ise bunun nedeni;

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

Instagram Engelleyenleri Görme 2019
Instagram Engelleyenleri Görme 2019

Instagram engelleyenleri görme 2019 birçok Instagram kullancısı tarafından merak edilen bir durum olmaya devam ediyor. Peki Instagram'da beni engelley...

Bulunduğunuz mekanın daha önce konum etiketlemesi olmamasından kaynaklanıyor olabilir.

  • Bu gibi durumlarda Facebook üzerinden sayfa açarak mekanın açık adresini girip kaydetmeniz gerekmektedir.
  • İşletme sahiplerine Google üzerinden mekanın yer bildirimi için başvuruda bulunmasını da isteyebilirsiniz.
  • Konum ekleme sorunu kullanıcı kaynaklı bir problem de olabilir. Konum eklemeden önce telefonunuzun konumunun açık olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde bulunduğunuz lokasyonun yer bildirimi aramada çıkmayacaktır.

Umarız bu içerik, Instagram’da gönderi veya hikayelerinize konum ekleme aşamasında yaşamış olduğunuz sorunların çözümünde sizlere faydalı olmuştur.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Konum Çıkmama Sorunu Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.