Instagram Hesabımın Çalındığını Nasıl Anlarım?

Instagram hesabım çalındı sorununuz ile alakalı yazımızı inceleyebilirsiniz. Aktif olarak paylaşım yapan ve instagramı sık kullanan birinin başına gelebilecek en kötü durumlardan biri de instagram hesabının çalınmasıdır. Hesaplarında anormal bazı hareketler gözlemleyen kullanıcıların cevabını merak ettiği en önemli sorulardan biri de instagram hesabımın çalındığını nasıl anlarım? sorusu. Öncelikle eğer instagram hesabınızın çalındığını ya da hacklendiğini düşünüyorsanız hemen endişeye kapılmayın ve hesabınızın gerçekten çalınıp çalınmadığından emin olun. Instagram hesabınızın çalınıp çalınmadığını nasıl anlayacağınızı yazımızın devamında sizle paylaşacağız.

Instagram Hesabım Çalındı mı ?

Instagram hesabım çalındı mı? sorusuna verilecek birden fazla yanıt vardır. Instagram hesabınızın çalındığını gösteren en büyük belirtilerden biri ise kullanıcı adı ve şifreniz ile instagrama giriş yapamıyor olmanızdan kaynaklanmaktadır. Eğer hem kullanıcı adınızı hem de şifrenizi doğru girdiğinizden eminseniz ve buna rağmen instagrama giriş yapamıyorsanız büyük bir ihtimalle hesabınız başkaları tarafından çalınmış olabilir. Bu durumda zaman kaybetmeden yapmanız gereken en önemli şey başka bir arkadaşınızın hesabından kendi hesabınızı aratıp bakmaktır. Bunun sebebi ise hesabınızı çalan kişi ya da kişiler sizin adınıza paylaşımda bulunduysa ya da insanlarla etkileşime geçip siz gibi davrandıysa bunu en kısa sürede öğrenmek ve engel olmaktır.

Instagram çalındığını nasıl anlarız?

Ayrıca hesabınızı silen kişiler paylaşımlarınızı silmiş olabilir ki bu da istenmeyen bir durum olmaktadır çünkü instagram’da silinen paylaşımları geri getirmek mümkün olmayabilir. Yine başka bir hesaptan kendi hesabınıza mesaj göndererek instagram hesabınızın en son ne zaman aktif olduğunu öğrenebilirsiniz. Fakat tehditkar ve sert dille bir mesaj göndermemeye özen gösterin çünkü hesabınızı geri almak için legal yöntemlere başvurduğunuzda sizin önceden yazmış olduğunuz sert mesajlar sizin aleyhinize kullanabilir. Yani haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz.

Instagram Hesabının Çalındığını Anlamanın Diğer Yolları

Instagram hesabınızın çalındığını anlamanın bir başka yolu da eğer daha önceden takip etmediğiniz kişilerin paylaşımlarını ana sayfanızda görüyorsanız ve sizin bilginiz dışında takip ettiğiniz kişilere yenileri eklenmişse bunlar da sizin instagram hesabınızın çalındığını gösterebilir. Bunun dışında bilginiz dahilinde olmadan takip etmediğiniz hesapların paylaşımlarına yorum yapıyor, beğeniyor ya da mesaj atıyorsanız bunlar da yüksek ihtimalle hesabınızın bir başkası tarafından çalındığını yalnız şifrenizin değiştirilmediğini gösterir.

Instagram hesabımın çalındığını nasıl anlarım?

Bu tarz çalınmalar çok sık karşılaşılan bir durumdur ve bu tarz çalınmaların en büyük sebebi ise korsan uygulamaların telefona indirilip kullanılmasıdır. Bu tarz korsan uygulamalar siz farkında olmadan birçok kişisel bilginizi ele geçirebilir.

Instagram Hesabım Hacklendi Ne Yapabilirim ?

Yukarıda açıkladığımız üzere siz de instagram hesabım hacklendi ne yapabilirim diye merak ediyorsanız yapmanız gereken ilk şey sakin kalmak ve hemen endişeye kapılmamak. Eğer hesap hareketlerinizde anormal bir hareketlilik varsa ve normalde takip etmediğiniz kişileri takip ediyorsanız vakit kaybetmeden hemen şifrenizi değiştirin ve mümkünse bu şifreyi kullandığınız diğer tüm hesapların da şifresini kendi güvenliğiniz için değiştirin. Mail adresinizi değiştirmeniz de hesap güvenliğinizi tekrar elde etmeniz için gerekli olan bir adımdır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

Eğer şifreniz değiştirilmişse ve artık instagram hesabınıza giriş sağlayamıyorsanız vakit kaybetmeden olabildiğince hızlı bir şekilde Instagram ile iletişime geçmenizdir.

Hesabım Çalındı Instagram ile Nasıl İletişime Geçebilirim ?

  • Instagram destek ekibine mail atarak derdinizi açık ve net bir şekilde anlatın. Instagram destek ekibini aşağıda vereceğimiz mail adreslerinden ulaşabilirsiniz:
  • [email protected]
  • [email protected]
  • Bu iki mail adresinden istediğiniz birine mail atarak derdinizi anlatabilirsiniz. Hatta isterseniz iki mail adresine birden de mail atabilirsiniz.
  • Instagram destek ekibi olumlu ya da olumsuz olarak size mutlaka geri dönüş sağlayacaklardır.
Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesabımın Çalındığını Nasıl Anlarım? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.