Instagram Videolarında Sesi Kapatma ve Açma

Çoğu instagram kullanıcısı çektiği videoyu instagram üzerinden sevdikleri ya da tanıdıkları kişiler ile paylaşmak ister. Özellikle de attığımız videoların sesli olması videoyu daha etkileyici kılar ve daha zevkli hale getirir. Fakat bunun aksi durumlar da olabilir. Yani paylaşmak istediğimiz videoda alakasız sesler ya da gürültülü bir arka plan olabilir ve bu durumda da instagram videolarınızın sesini kapatmak isteyebilirsiniz. Bu yazımızda instagram videolarında sesi kapatma ve açma nasıl olur sizlerle paylaşacağız.

Instagram Videolarında Sesi Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram’da istediğiniz videoyu hikaye ya da paylaşım olarak paylaşabilirsiniz. Eğer videonuzun sesinin diğer kullanıcılar tarafından duyulmasını istemiyorsanız instagram videolarında sesi kapatma nasıl yapılır onu anlatacağız.

Instagram Hikayesinde Video Sesi Nasıl Kapatılır ?

Öncelikle videonuzu eğer instagram hikayenizde paylaşmak istiyorsanız videonuzu sesli ya da sessiz dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz. İnstagram hikaye videolarınızı sessiz yani sesi kapatarak nasıl paylaşabileceğinizi öğrenmek için aşağıda sayacağımız işlemleri yerine getirebilirsiniz:

  • Instagram hikaye bölümüne gidin ve film rulonuzdan paylaşmak istediğiniz videoyu açın.
  • Sağ üst köşede bir hoparlör simgesi göreceksiniz. Eğer o hoparlör simgesine dokunursanız, simgedeki ses dalgaları kaybolur ve onların yerine bir çarpı işareti gelir.
  • Çarpı işareti geldikten sonra bu artık instagram hikayenizde paylaşacağınız videonun sesinin olmayacağı ve takipçilerinizin de videolarınızı sessiz bir şekilde izleyeceği anlamına gelir.
  • Bu işlemleri yaptıktan sonra videonuzu yayınlayabilirsiniz. Sesi kapattığınız instagram hikayesi videolarınızı görüntüleyenler herhangi bir ses duymayacaklardır.

Instagram Video Gönderilerinde Ses Nasıl Kapatılır ?

Instagram’da gönderi olarak paylaşacağınız ve sesinin duyulmasını istemediğiniz videolarınızın sesini nasıl kapatacağınızı bilmiyorsanız, aşağıda sayacağımız işlemleri uygulayarak instagram videonuzu sessiz olarak paylaşabilirsiniz.

  • Instagram video gönderilerinde ses kapatma işlemi de tıpkı instagram hikayede video sesi kapatmaya benzer. Fakat bazı farklılıklar vardır.
  • Film rulonuzdan gönderinizde paylaşmak istediğiniz videoyu seçin.
  • Videonun üstünde yer alan hoparlör simgesine tıklayın.
  • Hoparlördeki ses dalgası gittiyse paylaşacağınız videonun herhangi bir sesi olmayacağından emin olabilirsiniz.

Instagram Videolarında Sesi Açma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram videolarında sesi açma işlemi için ekstra olarak herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Eğer instagram videolarında sesi kapatma için yukarıda saydığımız işlemlerin hiçbirini uygulamadan videolarınızı direk olarak paylaşırsanız, otomatik olarak videolarınız sesli olarak kullanıcılar tarafından izlenir.

Instagram’da Başkalarının Paylaştığı Videoların Sesi Nasıl Açılır / Kapatılır ?

Bu işlemde tıpkı diğer işlemler gibi oldukça kolaydır. Instagram’da gezinirken karşınıza çıkan videolar ilk olarak sessiz olur ve sadece görüntü vardır fakat videonun üstüne tıklarsanız videonun sesi açılır ve videoyu sesli bir şekilde izlersiniz. Eğer videoyu izlemeyi bitirdikten sonra sesi kapatmazsanız bir sonraki instagram’da diğer göreceğiniz tüm videolarda da ses aktif olur ve daha fazla bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. İzlediğiniz instagram videolarının sesini kapatmak için ise videonun üstüne tıklamanız yeterli olacaktır.

Instagram Video Sesi Durmuyor Problemi

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

Videonun üzerine tıklamanıza rağmen videonun sesi durmuyor yani kapanmıyor ise telefonunuzun sesini kısabilirsiniz. Ne yazık ki instagram’da videoların ses düzeyini ayarlamak için herhangi bir özellik bulunmamaktadır ve bu durumda da yapılacak en uygun şey sizin kendi telefon sesini kısmanızdır.

Instagram Videolarına Nasıl Müzik Eklenir ?

Instagram, videolarına fon müziği eklemek isteyen kullanıcılar için  herhangi yeni bir özellik geliştirmiş değil. Eğer instagram’da paylaşacağınız videoya müzik eklemek istiyorsanız bunu farklı uygulamalar üzerinden yapıp kaydederek daha sonra Instagram üzerinde hikaye ya da gönderi olarak paylaşabilirsiniz. Videonuza müzik eklemek için uygulama mağazanızda birçok uygulama bulabilir ve size en uygun olanı indirebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Videolarında Sesi Kapatma ve Açma Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.