Instagram Takipçi Azalması

Instagram takipçi azalması hepimiz için üzücü ve hayal kırıklığına uğratıcı bir durumdur. Kaliteli ve aktif olarak paylaşım yapmanıza rağmen hala takipçi kaybetmeye devam ediyorsanız instagram takipçi düşüşü sizin için daha fazla hayal kırıklığına uğratıcı olabilir. Neyi yanlış yaptığınızı ve takipçilerin nelerden hoşnut olmadığını merak ediyorsanız hemen telaşlanmanıza gerek yok çünkü instagramda çoğu hesap diğer hesapları takip edilmek için takip eder. Eğer o hesaplar sizin belli bir süre sonra onlara geri takip yapmadığınız fark ederlerse sizin instagram hesabınızı takipten çıkarabilirler. Bu da doğal olarak aslında gösterir ki o kişi sizin içeriğiniz ile ilgilendiği için değil de kendisi etkileşim alabilmek için takip etmiştir. Aslında o tarz hesapların sizin instagram hesabınızı takipten çıkması bir bakıma iyi bir şeydir çünkü sizin paylaştıklarınızla ilgilenen gerçek ve organik takipçilerinizi fark etmenize yardımcı olur. Siz de instagram takipçi azaldı diye düşünüyorsanız ve bunun sebeplerini merak ediyorsanız aşağıda yazacağımız maddeleri inceleyebilirsiniz.

Neden Instagram’da Takipçiniz Azalıyor ?

  1. İlk sebep instagram üzerinde çok fazla ya da çok az paylaşım yapmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Çok az paylaşım yapmanız takipçilerinizin sizi unutmasına sebep olur ve zamanla da takipten çıkabilirler. Çok fazla paylaşım yapmak ise takipçiler için bunaltıcı olabilir ve bu da sonunda onların takipten çıkmasına sebep olabilir.
  2. Instagram’da ilk izleniminiz kötü olabilir. Profilinize girip inceleyen bir takipçi için paylaştığınız içerik ve paylaştığınız içeriğin kalitesi oldukça önemlidir. Eğer profiliniz de kötü ve özensiz çekilmiş fotoğraflar ya da videolar varsa hesabınızı bir elden geçirmeniz faydalı olacaktır.
  1. Instagram takipçi azalması problemine yol açan başka bir husus ise sizin çok fazla reklam yapıyor olabileceğinizden kaynaklanır. Başka markalardan aldığınız teklifler sayesinde para kazanıyor olabilirsiniz fakat unutmayın ki bunun çok fazla tekrarlanması ve sürekli olması takipçileriniz için kötü bir izlenime sebep olabilir ve sonuç olarak da takipten çıkabilirler. Sadece denediğiniz ve gerçekten takipçilerinize önerebileceğiniz ürünlerin tanıtımını yapmanız sizin için daha iyi ve daha profesyonel bir tutum olacaktır.
  2. Son olarak ise instagram takipçi silindi problemi sizden bile kaynaklanmayabilir. Instagram uygulamasının zaman zaman yaşadığı buglarda geçici olarak takipçi kaybetmişsiniz gibi gösterebilmektedir.

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Takipçi Azalması Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.