Instagram Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram’a katılmak her ne kadar kolaysa hesap silme işlemi de bir o kadar zor oluyor. Çoğu zaman hesap silmek için gerekli ayarları çok zor buluyorsunuz çünkü çoğu sosyal medya platformları kullanıcı kaybetmemek için bu ayarları özellikle saklıyor ya da küçücük bir yere iliştiriyor. Peki Instagram kapatma işlemi nasıl yapılır ? Bu yazımızda sizin için anlatacağız.

Eğer siz de Instagram’ın çok vaktinizi aldığını düşünüyorsanız ya da kullanmaktan sıkıldıysanız hesabınızı kalıcı olarak kapatabilirsiniz. Fakat sadece bir süreliğine hesabınızı kapatıp daha sonra tekrar geri dönüş yapmayı planlıyor ve gönderilerinizin, beğenilerinizin ve yorumlarınızın kaybolmamasını istiyorsanız Instagram hesap dondurma sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır.

Instagram Hesap Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Adım Adım Instagram Hesap Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram hesap kapatma için telefonunuzun ya da bilgisayarınızın tarayıcısından Instagram’a giriş yapmanız gerekiyor. Instagram uygulaması üzerinden hesabınızı direkt olarak kapatmak ne yazık ki mümkün değil.

  • İlk olarak buraya tıklayarak Instagram’ın ilgili sayfasına gidin.
  • Linke tıkladıktan sonra açılacak olan sayfada Instagram hesap bilgilerinizi girerek giriş yapın.
  • Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan ekranda “Hesabını Sil” bölümünde karşınıza çoktan seçmeli bir alan çıkacaktır.
  • Bu çoktan seçmeli alanda Instagram hesabınızı neden silmek istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir.
  • Hesabınızı neden silmek istediğinizi belirttikten sonra Instagram şifrenizi girmeniz istenecektir.
  • Şifrenizi girdikten sonra “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” seçeneğine tıklayarak Instagram hesabınızı kalıcı olarak kapatabilirsiniz.

Instagram Hesap Kapatma ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Burada göz önünde bulundurmanız gereken en önemli nokta Instagram kapatma işleminden sonra aynı kullanıcı adını tekrar alamayacağınızdır. Bunun yanında hesabınızdaki tüm veriler fotoğraflarınız, yorumlarınız, mesajlaşmalarınız vs. tamamen silineceğinden dolayı Instagram hesabınızı kapatmadan önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Bu tür verilerinizi yedekleme yapmadan kaybolmamasını istiyorsanız daha önce yazımızda bahsettiğimiz gibi hesabınızı geçici olarak dondurmanız daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

Instagram Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır
Instagram Kapatma 2019

Instagram Kapatma 2019 Link

Instagram’da hesabınızı tamamen ve kalıcı olarak silmek istiyorsanız ve aynı kullanıcı adını bir daha kullanamayacağınız gerçeğini göze alıyorsanız Instagram hesabınızı buraya tıklayarak kolayca kalıcı olarak kapatabilirsiniz.

Instagram Verileri Nasıl İndirilir ?

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

Instagram hesabınızı sonsuza kadar silmeden önce Instagram verilerinizi indirmek gözünüzü arkada bırakmayacaktır. Peki Instagram verileri nasıl indirilir ? Bu sorunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

  • Web tarayıcınız üzerinden Instagram.com’a gidin ve hesap bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapın.
  • Giriş işlemini tamamladıktan sonra sağ üst köşede yer alan kişi simgesine tıklayın.
  • Dişli simgesi ile gösterilen ayarlar kısmına tıklayın. Daha sonra ise ayarlar seçeneği altında yer alan Gizlilik ve Güvenlik yazısına tıklayın.
  • Sayfayı aşağı doğru kaydırarak “Veri İndirme” yazısına tıklayın. Daha sonra ise verilerinizin gönderilmesini istediğiniz e posta adresini girin.
  • İşte Instagram hesabınızı kalıcı olarak kapatmadan önce verilerinizi indirmek için yapmanız gereken işlem bu kadar basit.
Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır ? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.