Instagram Hikayesini Görüntüleyenler Neye Göre Sıralanır?

Aynı Snapchat uygulamasında olduğu gibi Instagram da kullanıcılarının hikaye yani story ekleyebileceği yeni bir özellik getirdi. Bu özellik sayesinde instagram kullanıcıları gündelik hayatlarından fotoğraf, video ya da herhangi bir içeriği instagram hikaye özelliği sayesinde daha rahat bir şekilde paylaşmaya başladı. Ayrıca instagram hikayeleri instagram gönderileri gibi profilde kalıcı olarak kalmıyor. 24 saat gibi bir süreden sonra hikaye kendiliğinden siliniyor. Instagram kullanıcıları dilerlerse instagram hikeyelerini öne çıkararak profillerinde kalıcı olarak görünmesini sağlayabilirler. Instagram hikayesi konusunda ise herkes tarafından merak edilen çok önemli bir soru var: instagram hikayesini görüntüleyenler neye göre sıralanır? Bu yazımızda sizlere instagram hikayenizi görüntüleyen kişilerin neye göre sıralandığını açıklayacağız.

Instagram Hikayesini Görüntüleyenler Neye Göre Sıralanır
Instagram Hikaye Nasıl Gizlenir

Instagram Hikayesini Görüntüleyenler Sıralama İşlemi

Instagram hikayesini görüntüleyenler sıralama işlemi instagram’ın algoritmasına göre sizin profilinizi en çok stalklayan yani gözetleyen kişilerden ziyade sizin instagram hesabınızda en çok etkileşimde bulunduğunuz instagram kullanıcıları öne çıkarılır. Instagram paylaşımlarına en çok yorum yaptığınız, beğendiğiniz ve instagram hikayeleri üzerinden en çok etkileşime geçtiğiniz instagram kullanıcıları ile sizin aranızda bir bağlantı kurar. Aynı durum elbette ki karşı taraf için de geçerli olmaktadır.

Yani özet olarak instagram hikayesini görüntüleyenler neye göre sıralanır? sorusunun cevabı sizin en çok etkileşimde bulunduğunuz kişilerdir. Instagram hikayenizi görüntüleyenler en yakın olduğunuz kişilerden en az etkileşimde bulunduğunuz kişilere doğru sıralanır.

 

Instagram Hikayesini Görüntüleyenler Sıralaması Nasıl Olur ?

Instagram hikayesini görüntüleyenler sıralaması nasıl olur? diye merak ediyorsanız  bunu belirleyen iki faktör bulunmaktadır. Instagram üzerinde paylaştığınız hikayeleri kimin görüntülediğine baktığınızda, sıralamada en üstte gözüken kişiler iki şey tarafından belirlenir. Birincisi diğer instagram hesapları ile olan etkileşiminiz ve ikincisi ise instagram hikayenizi kimin görüntülediğini görmek için ne sıklıkta instagrama giriş yaptığınız.

Eğer düzenli olarak instagram hikayelerinizi kimin görüntülediğini kontrol ediyorsanız, son kontrol ettiğiniz görüntüleyen kişilerin listesi sıralamasında değişiklik olabilir. Bunun bilinen sebebi ise yine instagram algoritmasına bağlı olarak listeyi birkaç kere ve düzenli olarak görüntülediğinizde instagramın size yeni hesapları göstermeye çalışmasıdır.

Instagram Hikayesinde Nasıl Değişiklik Yapılır ?

Instagram’da hikaye paylaştıktan sonra paylaştığınız hikayeyi düzenlemek ya da değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken “Aa” yazısına tıklamaktır.  Bu yazıya tıklayarak instagram hikayenize emoji ekleyebilir, desenler oluşturabilir ve kalem ile yazı ya da çizim yapabilirsiniz. Değişikliklerinizi bitirdikten sonra ise “Bitti” işaretine tıklayarak düzenlemiş olduğunuz instagram hikayenizi takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz. Eğer iptal seçeneğine basarsanız yaptığınız değişiklikler iptal edilir ve düzenlemeye tekrardan başlayabilirsiniz.7

Instagram Hikayesini Görüntüleyenler

Instagram Hikayesi Nasıl Silinir ?

Instagram hikayesi silme işlemi oldukça kısa süren ve basit bir işlemdir. Tek yapmanız gereken silmek istediğiniz instagram hikayesini açarak çöp kutusu işaretine tıklamaktır. Çöp kutusuna tıkladıktan sonra instagram hikayeniz direkt silinir. İşte instagram hikayesi silmek bu kadar basit.

Instagram Hikaye Nasıl Gizlenir ?

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

Instagram’da paylaşacağınız hikayeyi tüm takipçilerinizin görmesini istemiyor olabilirsiniz. Paylaşımınız sizi takip eden herkese hitap etmiyor olabilir ve bu nedenle de instagram hikayenizi nasıl gizleyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Instagram hikayelerini gizlemek için:

  • Instagrama giriş yapın ve profilinize gidin.
  • Profilinizde sağ üst köşedeki üç çizgi işaretine tıklayın.
  • Daha sonra ise ayarlara gidin.
  • Ayarlarda gizlilik ve güvenlik bölümüne girin.
  • Gizlilik bölümünden hikaye’ye girin
  • Instagram hikayenizi gizlemek istediğiniz kişileri seçin ve işlemi onaylayın.
  • Artık sadece istediğiniz kişiler ile hikaye paylaşabileceksiniz.

Fakat unutmayın ki bir kişinin instagram hikayenizi görmesine engel olmak onu engellemek ile aynı şey değildir. Kişiler hala profilinizi ve sayfanızdaki paylaşımları görebilirler.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikayesini Görüntüleyenler Neye Göre Sıralanır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.