Instagram Hikayelerim (Storylerim) Konumda Görünmüyor Sorunu

Dünya çapında milyonlarca insanın kullandığı instagram’a yeni gelen bir özellik ile artık instagram üzerinde bölgesel yani lokal olarak paylaşılan hikayelerin (storylerin) konum kişinin diğer takipçileri ile paylaşılabiliyor. Location stories yani konum hikayelerinde , hikaye (story) çekip attığınızda ve bu hikayenize konum eklediğinizde bu özellik ortaya çıkar. Ama çoğu instagram kullancısı ne yazık ki instagrama gelen bu özellikle ilgili instagram hikayelerim (storylerim) konumda görünmüyor sorunu yaşamaktadırlar.

İnstagram Hikayem Görünmüyor Sorunu Nasıl Çözülür ?

Öncelikle instagram hesabına giriş yapıldıktan sonra location stories yani konum hikayelerinin kullanılabilmesi için instagram hesabınızda hikaye bölümüne gelmeniz gerekiyor. Hikaye bölümüne geldikten sonra ise paylaşmak istediğiniz fotoğrafı ya da videoyu koymalısınız. Bu işlemlerden sonra ise üst tarafta bulunan gülen surat işaretine tıklayın. Karşınıza yazılar ve simgeler gelecektir. Konum yazısına tıkladığınız da ise bulunduğunuz ya da bulunduğunuz yere yakın olan mekanların isimleri ve bilgileri karşınıza çıkacaktır. Sizin kendi isteğinize bağlı olacak şekilde konumunuzu seçerek hikayenize ekleyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra ise instagramda hikayenizi (story) artık paylaşabilirsiniz. Instagram hikayem görünmüyor sorunu bu basit adımlarla hızlı bir şekilde çözülebilir. Fakat çoğu insan instagram hikayesi paylaşırken konum seçeneğini görmediklerini ifade ediyor. Eğer bu saydığımız adımları uyguladıktan sonra bile probleminiz devam ediyorsa neyi yanlış yaptığınızı ve bunu nasıl çözebileceğinizi aşağıda paylaşacağız.

Storylerim Neden Konumda Görünmüyor ?

Birçok instagram kullanıcısının yaşadığı storylerim konumda görünmüyor sorununun birden fazla sebebi olabilir. Yukarıda saydığımız işlemleri eksiksiz yerine getirdiğiniz halde instagramda hala konum hikayesi paylaşamıyorsanız bunun için alternatif olarak sunacağımız çözümlerden yararlanabilirsiniz:

  • Öncelikle telefonuzu kapatın ve daha sonra yeniden başlatın.
  • Instagram uygulamasını telefonunuzdan silerek tekrardan indirin.
  • Bu işlemlerin ardından instagram hesabınıza tekrar giriş sağlayın. Eğer daha öncesinde herhangi bir instagram özelliğini çok fazla kullandıysanız (çok fazla kişiyi takip etme ya da çok fazla beğeni atma gibi) instagram size geçici olarak engel vermiş olabilir. Bu nedenle de güncelleme hesabınıza diğer kullanıcılardan daha geç gelebilir.
  • Sorunun bu olup olmadığını denemek için instagram’a farklı bir hesaptan erişim sağlayıp konum hikayeleri paylaşıp paylaşamadığınızı kontrol edin.
  • Eğer farklı bir hesaptan sorunsuz bir şekilde konum hikayesi paylaşabiliyorsanız sorun telefonunuzda değil büyük ihtimalle sizin hesabınızla ilgilidir.
  • Bu sorunu çözmek için ya da engelinizi kaldırtmak için instagram ile iletişime geçip engelinizin kaldırılma talebinde bulunabilirsiniz.

Instagram’da Konum Hikayeleri Paylaşmanın Faydaları

Instagram üzerindeki birçok kullanıcı yerel işletmecileri daha hızlı ve kolay bir şekilde bulmak için instagram’ın konum özelliğini kullanarak arama yapma özelliğinden faydalanır. Instagram hikayelerinizde konum kullanmak sizin potansiyel müşterileriniz tarafından daha kolay bir şekilde bulunmanızı sağlar ve görünebilirliğinizi arttırır. Instagram’da konum hikayesi paylaşmanın bir diğer büyük avantajı ise keşfet bölümünde yer alabilmek. Paylaştığınız içeriklerin keşfet bölümünde gözükmesi demek sizin birçok yeni takipçi kazanmanıza olan sunması demektir. Ayrıca instagram konum hikayesi fiziksel işletmeler için de oldukça avantajlıdır. Instagram hikayenizde konum paylaşırken yalnıza iş yerinizi değil iş yerinize yakın olan popüler yerleri, halka açık mekanları da dahil edin. Bu yolla daha sık aranılan arama sonuçlarında da görünebilirsiniz. İlgi çekici ve insanların dikkatini üzerinde toplayacak bir konum hikayesi ile siz de müşterilerinizi arttırabilir ve çok sayıda yeni takipçi kazanabilirsiniz. Aktif ve kullanıcılara güven veren paylaşımlarda bulunmayı unutmayın.

Instagram hikayelerim (storylerim) konumda görünmüyor sorunu için bu yazımızda yapabileceğiniz şeylerden bahsettik eğer sorununuz hala devam ediyorsa instagram’dan destek almanız daha iyi olacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikayelerim (Storylerim) Konumda Görünmüyor Sorunu Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.