Instagram Hesap Yedekleme Nasıl Yapılır?

Neredeyse hepimizin videoları, fotoğrafları ve paylaşımları sosyal medya hesaplarımızda kayıtlı. Özellikle de en çok paylaşım yapılan sosyal medya platformu olan Instagram’da paylaştığımız içeriklerin kaybolmaması ve bir yedeklemesinin yapılması çok önemli. Peki instagram hesap yedekleme nasıl yapılır? Bu yazımızda sizlerle birlikte adım adım instagram hesabınızı nasıl yedekleyeceğinizi ve en özel anlarınızı kaybetmemek için yapmanız gerekenleri anlatacağız.

Instagram Hesap Yedekleme Yöntemleri

Eğer instagram hesabınızı yedeklemek istiyorsanız bunu gerçekleştirmek için uygulayabileceğiniz birden fazla yöntem bulunmakta. Size en uygun yedekleme yöntemini seçmek için ne tarz paylaşımları (video, foto vs) yedeklemek istediğinize karar vermelisiniz. Instagram hesap yedekleme için istediğiniz fotoğrafları indirebilir ve videolarınızı da tek tek ya da toplu bir şekilde indirerek yedekleyebilirsiniz.

Internetteki birçok uygulama instagram paylaşımlarınızı kolay bir şekilde yedeklemenize olanak tanır. Hatta daha pratik olması açısından Google Chrome’daki birçok instagram hesap yedekleme için uygun eklentileri kullanabilir ve böylece hem zamandan tasarruf edip hem de zahmetsiz bir şekilde yedekleme işlemini tamamlayabilirsiniz. Fakat kullanacağınız Google Chrome eklentisini ya da uygulamasını dikkatli bir şekilde seçmeye özen gösterin. Bir Google Chrome eklentisini indirmeden önce mutlaka o eklenti hakkında yazılmış olan diğer kullanıcıların yorumlarını okuyun.

İkinci bir yöntem olarak ise instagram hesap yedekleme için bazı web sitelerinin uygulamalarından faydalanabilirsiniz. Bu tarz web siteler instagram sayfanızdaki paylaşımları .zip dosyası olarak indirmenizi olanak tanır ve ayrıca Flickr ya da Facebook’a kolayca aktarılmasına yardımcı olur.

Bu tarz eklentilerin ya da uygulamaların hepsi aynı yöntemle çalışır. Yedekleme işlemi için aslında herhangi bir uygulama ya da eklentiye de ihtiyacınız yok. Tüm instagram verilerinizi tek bir seferde instagram üzerinden de kolayca indirip yedekleyebilirsiniz.

Adım Adım Instagram Hesap Yedekleme İşlemi

Instagram hesap yedekleme işlemi oldukça basit ve zaman almayan bir işlemdir. Instagram kendi kullanıcılarına verilerini yedekleyebilmeleri için yeni bir hizmet sundu. Bu hizmet sayesinde instagram kullanıcıları artık instagram hesaplarında en başından en sonuna kadar yapmış oldukları paylaşımların hepsini, videolarını, fotoğraflarını ve hatta mesajlarını bile yedekleyebilme şansına sahip oluyor. Instagram hesabındaki tüm bu paylaşımları zip formatında bir dosya halinde mail adresinize yolluyor. Instagram üzerinden toplu yedekleme yapmanız için instagram’a kayıtlı olduğunuz mail adresinize erişim sağlıyor olabilmeniz gerekli. Yoksa instagram yedeklemelerinize ulaşamazsınız. Yazımızın devamında adım adım instagram hesap yedekleme işlemi nasıl yapılır onu anlatacağız:

  • Instagram uygulamasını açın ve daha sonra instagram hesabınıza giriş yapın.
  • İnstagram profilinize girin ve sağ üst köşedeki üç çizgi işaretine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda en alttaki “ayarlar” bölümünü açın. Eğer Instagram’ı ingilizce olarak kullanıyorsanız bu bölüm sizde “settings” olarak görünür.
  • Ayarlar bölümüne girdikten sonra gizlilik ve güvenlik yazan yeri seçin. Bu bölüm aynı zamanda privacy and security olarak geçebilir.
  • Gizlilik ve güvenlik kısmını seçtikten sonra ise “verileri indir” yazılı bir seçenek göreceksiniz.
  • Verileri indire dokunun. İngilizce versiyonda bu kısım “download data” olarak geçer.
  • Veriler indir dedikten sonra instagram hesabınıza kayıtlı olan mail adresiniz otomatik olarak karşınıza gelir. İndirme isteği gönder seçeneğine tıklayın.
  • İndirme isteği gönder seçeneğine tıkladıktan sonra şifre ekranı gelmiş olacak.
  • Instagram hesabınızın şifresini girdikten sonra ise instagram’daki tüm verileriniz kayıtlı e posta adresinize mail olarak gönderilir.
Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

Instagram hesap yedekleme nasıl yapılır? sorusuna verilecek yanıt işte bu kadar basit. Siz de anlattığımız bu yöntemle instagramda tüm verilerinizi kaybetmeden tek bir yerde olacak şekilde kolayca yedekleyebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesap Yedekleme Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.