Instagram DM Üzerinden Sesli Mesajlaşma

Artık tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi instagram dm üzerinden de sesli mesaj göndermeniz mümkün. Sesli mesaj gönderme seçeneği kullanıcılar arasındaki sohbeti hem daha keyifli bir hale getiriyor hem de yazamayacak durumda iken hızlı bir şekilde sesli mesaj göndermemize olanak sağlıyor. Instagram’ın yeni getirdiği özellik sayesinde artık siz de DM üzerinden sevdiklerinizi sesli mesaj gönderebilir ve onlardan sesli mesaj alabilirsiniz. Peki instagram dm üzerinden sesli mesajlaşma nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını yazımızda sizler için anlattık.

Instagram DM Üzerinden Sesli Mesajlaşma Nasıl Yapılır ?

Instagram’a yeni gelen özellik sayesinde hem Android hem de iOS kullanıcıları dm yani direct message üzerinden grup ya da kullanıcılarla sesli mesajlaşabilecek. Peki instagram dm üzerinden sesli mesajlaşma nasıl yapılır diye merak ediyorsanız oldukça basit bir şekilde bunu yapmanız mümkün. Instagram DM üzerinden yaptığınız tüm sesli ya da yazılı yazışmaları instagram sayfasındaki sağ üstteki ok simgesine tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. Instagram DM üzerinden sesli mesajlaşma yapmak için:

  • Sesli mesaj göndermek istediğiniz bir kullanıcı ile görüşme yani sohbet sayfası açın.
  • Mikrofon simgesine basılı tutun ve sesli mesajınızı kaydetmeye başlayın.
  • Mesajınızı kaydetmeyi bitirdikten sonra mikrofon simgesinden parmağınızı kaldırın. Parmağınızı kaldırır kaldırmaz sesli mesajınız sohbet ettiğiniz kişiye direkt olarak gönderilir.
  • Eğer mesajınızı iptal etmek istiyorsanız parmağınızı mikrofon işaretinden kaldırmadan basılı tutmaya devam edin ve parmağınızı çöp kutusuna doğru sürükleyin. Böylelikle istemediğiniz mesajı silmiş olursunuz ve yeni bir mesaj kaydetmeye başlayabilirsiniz.
Instagram DM Üzerinden Sesli Mesaj Gönderme

Instagram DM üzerinden karşınızdaki kişiye sesli mesaj göndermek işte bu kadar basit. Unutmayın ki instagram DM üzerinden en fazla 1 dakika uzunluğunda sesli mesaj gönderebilirsiniz eğer bir dakikadan daha fazla bir sesli mesaj göndermek istiyorsanız bu işlemleri arka arkaya yapmanız gerekecek. Birden fazla ve art arda gönderdiğiniz sesli mesajlarda karşıdaki kullanıcı bir ses kaydını dinledikten sonra diğer ses kayıtları otomatik olarak çalınmaya devam eder. Instagram’ın DM üzerinden sesli mesajlaşma gibi özelliklerine ek olarak sevdiklerinizi görüntülü arayabilir ve özel olarak resim ya da video paylaşabilirsiniz.

Instagram DM Üzerinden Sesli Mesaj Gönderme Nasıl Aktif Edilir ?

Instagram DM üzerinden sesli mesaj gönderme seçeneğini aktif etmek için instagram’ın gerektirdiği tüm izinlere onay vermiş olmanız gerekmektedir. Eğer instagram DM üzerinden sesli mesaj gönderemiyorsanız sahip olduğunuz instagram uygulaması güncel olmayabilir. Bu problemi çözmek için instagram’ın en son ve en güncel olan uygulamasını indirdiğinizden emin olun. Eğer instagram’ın en güncel uygulamasını indirmenize rağmen DM üzerinden sesli mesaj alıp gönderemiyorsanız uygulamayı silip tekrar indirmeyi deneyebilirsiniz. Mobil uygulamalarda bu güncelleme hataları ile sık sık karşılaşılabilmekte.

Tüm bu saydığımız işlemleri yapmanıza rağmen hala instagram DM üzerinden sesli mesaj gönderip alamıyorsanız bu kendi telefonunuz ile ilgili bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Telefonunuzu bir teknik servise götürürek sorunun çözümlenmesini isteyebilirsiniz.

Instagram DM Üzerindeki Sesli Mesajlar PC’den (Bilgisayardan) Dinlenebilir Mi?

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

Instagram özellikle mobil kullanım için geliştirildiğinden dolayı teklif ettiği tüm özellikler pc üzerinden kullanılamayabilir. Ne yazık ki instagram’a bilgisayardan bağlandığınız da DM yani direct message özelliğini kullanamazsınız. Direct message kullanamadığınız için de otomatik olarak DM üzerinden sesli mesaj gönderemez ve alamazsınız. Aynı şekilde görüntülü konuşma yapamazsınız ve video da paylaşamazsınız. Buna ek olarak instagram DM üzerinde yaptığınız konuşmaları şu an için başka herhangi bir platforma aktarmanız da mümkün değil. Fakat Instagram’ın sonraki zamanlarda tıpkı Facebook’un “Messenger”ı gibi bir mesajlaşma uygulaması yapması bekleniyor. Ama bu uygulamanın ne zaman yapılacağı ve kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram DM Üzerinden Sesli Mesajlaşma Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.