Instagram Ad Etiketini Kullanarak Takipçi Arttırma

Dünya çapında en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram sürekli kendini geliştirerek uygulamasına yeni özellikler ekliyor. Instagram’a yeni sunulan bu özelliklerden önemli bir tanesi ise: instagram ad etiketi. Bu özellik ile birçok işletme sahibi instagram ad etiketini kullanarak takipçi arttırma nasıl olur onu merak ediyor. Öncelikle instagrama yeni gelen ad etiketi özelliği sayesinde takip etmek istediğimiz kişilerin kullanıcı adlarını ya da isimlerini tek tek yazarak bulmaya çalışmak yerine QR kod gibi görev gören isim etiketini telefonunuzdan okutarak takip etmek istediğiniz kişiyi kolayca bulmanızı sağlıyor. Peki instagram ad etiketini kullanarak takipçinizi nasıl arttırırsınız? Bu sorunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Ad Etiketi ile İnstagram Takipçi Arttırma Nasıl Yapılır ?

Hepinizin bildiği üzere instagram takipçi arttırma için vazgeçilmez olan kurallar kolay ulaşılabilir olmak, aktif paylaşım yapmak ve doğru stratejiler ile hareket etmektir. Yapmanız gereken en öncelikli şey insanların sizin varlığınızdan haberdar olmasını sağlamak. Bunu sağlamak için ise instagramda popüler olan kişilerin (influencerların) sizden bahsetmesi, etiketlemesi ya da bazı popüler medya araçlarında (dergi, gazete, blog vs.) sizden bahsedilmesi ile elde edilir. İnsanları sizin varlığınızdan farklı iletişim araçları ile haberdar ettikten sonra ise o kişinin adınızdan sizin hesabınıza ulaşması zor olabilir çünkü sizinle aynı ismi taşıyan birçok insan olabilir. Çoğu kullanıcı ise sizin gerçek hesabınızı bulmak için fazla zaman harcamayacak ve belli bir zamandan sonra ise pes edecektir. Bunun olmasını engellemek için ise imdadınıza yetişecek özellik instagram ad etiketi özelliğidir.

Henüz bundan haberiniz olmayabilir ama instagram profilinizde yer alan bir ad etiketiniz mevcut. Eğer ad etiketinizi ilk hali ile beğenmediyseniz daha sonra istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Instagram ad etiketindeki asıl ana fikir ise resim formunda olan QR kodunuzu paylaşarak instagram kullanıcıların uğraşmadan ve hızlı bir şekilde profilinize erişmesini sağlamak.

Instagram Ad Etiketi Takipçi Arttırma Aşama Aşama Anlatım

Instagram ad etiketi takipçi arttırma için aşağıda sıraladığımız işlemleri sırayla uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Telefonunuz üzerinden Instagram’a giriş sağlayın ve instagram profilinize girin.
  • Profil bölümündeki üç satırlı simgeye tıklayın ve açılan başlıklar arasından ad etiketini seçin.
  • Açılan yeni ekranda standart ayarlarda ad etiketinizi görebilirsiniz. Ad etiketinizi istediğiniz zaman özelleştirmeniz mümkün.
  • En son aşama olarak ise sağ üst köşede yer alan sembole tıklayarak instagram ad etiketinizi dilediğiniz platformda paylaşabilirsiniz.

 

Instagram Ad Etiketi Nasıl Özelleştirilir ?

Instagram profilinizden at ediketinize ulaştıktan sonra instagram uygulamasının sunduğu araçlar ile instagram ad etiketinizi özelleştirmeniz mümkün. Ekranın üst orta bölümünde yer alan butona tıklayarak selfie, ifade simgesi ve renk başlıkları arasında geçiş yapabilirsiniz. Renk sekmesine giderek instagram ad etiketinizin arka plan rengini değiştirebilirsiniz. Renk sekmesinde arka plan olarak kullanabileceğiniz  farklı renk seçeneği mevcut. İfade simgesi sekmesine giderek ise ekrana dokunarak emoji kütüphanesini açabilirsiniz. Emoji kütüphanesinden instagram ad etiketiniz için dilediğiniz herhangi bir ifade simgesini seçebilir ve instagram ad etiketinizin arka planında istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Selfie sekmesine gittiğinizde ise instagram uygulamasının kamerasının açıldığını görürsünüz. Açılan kamerade yüzünüzü alanın merkez noktasına getirerek selfie çekebilirsiniz. Ayrıca selfie fotoğrafınızı çektikten sonra ekrana dokunarak selfie fotoğrafınızz yüz filtreleri ekleyebilirsiniz. Tıpkı arka plan renginde olduğu gibi burda da  farklı alternatifiniz mevcut. Yine ifade simgesinde olduğu gibi çektiğiniz selfie instagram ad etiketinizin arka planına uygulanır. İnstagram ad etiketinizi dilediğiniz gibi özelleştirdikten sonra istediğiniz herhangi bir platformda kolayca paylaşabilir ve takipçilerinizi arttırabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Ad Etiketini Kullanarak Takipçi Arttırma Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.