Instagram Hikayelerini Öne Çıkarma ve Arşivleme

Instagram hikaye özelliği devreye girdiğinden beri birçok instagram kullanıcısı tarafından sevildi ve oldukça fazla ilgi gördü. Hatta instagramın hikaye özelliği o kadar ilgi gördü ki Snapchat’i bile geride bırakarak daha fazla kullanılmaya başladı. Bu fırsatı iyi değerlendirmeye çalışan instagram da her geçen gün instagram hikayeye yeni özellikler katarak daha fazla kar elde ediyor. Instagramın hikaye için eklediği en son özelliklerden biri de instagram hikayelerini öne çıkarma ve arşivleme özelliği oldu. Bu nedenle bu yazımızda instagram hikayelerini öne çıkarma ve arşivleme nasıl yapılır? sorusuna cevap vereceğiz.

Instagram hikayelerini öne çıkarma ve arşivleme nasıl yapılır
Instagram Hikayelerini Öne Çıkarma

Instagram Hikayelerini Öne Çıkarma Nasıl Yapılır ?

Çoğu instagram kullanıcısının en çok merak ettiği sorulardan biri de instagram hikayelerini öne çıkarma nasıl yapılır?Yazımızın devamında adım adım instagram hikayelerinizi nasıl öne çıkaracağınızı anlatacağız.

  • Instagram uygulamasını açarak instagram hesabınıza giriş yapın. Eğer instagram hikaye özelliğini instagram hesabınızda bulamıyorsanız sahip olduğunuz instagram uygulaması en güncel uygulama olmayabilir. Bu nedenle en güncel instagram hesabının telefonunuzda yüklü olduğundan emin olun.
  • Instagram profil sayfanızın sağ üst köşesinde yer alan arşiv simgesine tıklayın. (Bu simge saat yönünün tersini gösteren bir ok işareti ile gösterilir)
  • Öne çıkarmak yani profilinizde öne çıkanlarda göstermek istediğiniz instagram hikayenizi seçin.
  • Instagram hikayenizin alt kısmındaki kalp işareti ile birlikte gösterilen öne çıkar seçeneğine tıklayın.
  • Açılacak olan ekranda instagram hikayeniz için istediğiniz bir başlık belirleyin ve ekle yazısına tıklayın.
  • Instagram profil sayfanıza gittiğinizde seçtiğiniz hikayenin öne çıkanlar bölümünde gösterildiğini görebilirsiniz. İşte sadece birkaç adımla instagram hikayenizi öne çıkarmak bu kadar basit.
Instagram Hikayelerini Öne Çıkarma ve Arşivleme Nasıl Yapılır?
Instagram Hikayelerini Arşivleme

Instagram Hikayelerini Arşivleme Nasıl Yapılır ?

Instagram hikaye arşivleme özelliği sayesinde siz de artık 24 saat süre ile gösterilen instagram hikayelerinizin kaybolmasını engelleyebileceksiniz. Instagram’ın doğrudan hikaye arşivleme özelliğini kullanarak istediğiniz hikayelerinizi arşivleyebilir ve kaybolmasını engelleyebilirsiniz. Instagram hikayelerini arşivleme nasıl yapılır bilmiyorsanız yazımızın devamında aşama aşama nasıl arşivleme yapabileceğinizi anlatacağız.

  • Instagram uygulamasını açın ve instagram profilinize giriş yapın.
  • Profilinize girdikten sonra ayarlara gidin ve hikaye ayarlarını seçin.
  • Hikaye ayarlarına girdikten sonra ise arşive kaydet seçeneğini aktif hale getirin.

İşte sadece bu kadar! Bu adımları takip ederek siz de instagram hikayelerinizi arşivleyebilir ve onları kaybetmek konusunda endişelenmek zorunda kalmazsınız.

Öne Çıkarılan Instagram Hikayelerinde Nasıl Değişiklik Yapılır ?

Eğer öne çıkarılan instagram hikayelerinizde değişiklik yapmak istiyorsanız, instagram size daha fazla hikaye ekleme, hikayenizin kapağını ya da küçük resmini değiştirme konusunda olanak tanıyor. Yapmanız gereken tek şey ise öne çıkardığınız hikayeyi açarak üç nokta şekline dokunmak ve öne çıkan hikayeyi düzenle seçeneğine dokunmak. Yapmak istediğiniz tüm değişiklikleri tamamladıktan sonra bittiye tıklayın. Yaptığınız değişiklikler anında öne çıkarılan hikayenize yansıyacaktır. Buna ek olarak instagram öne çıkarılan hikayenizi profil sayfanızda normal instagram gönderisi olarak da paylaşabilirsiniz.

Instagram Öne Çıkarılan Hikayeler Nasıl Silinir ?

Instagram öne çıkarılan hikayeleri silme işlemi de en az üstteki bahsettiğimiz yöntemler kadar basit. Genel olarak öne çıkarılan instagram hikayeleriniz siz müdahale edene kadar profilinizde gözükmeye devam eder. Eğer öne çıkarılan bir instagram hikayenizi silmek istiyorsanız, silmek istediğiniz instagram hikayesini açın ve üç nokta şeklindeki menü simgesine dokunun. Öne çıkanlardan kaldır seçeneğine tıklayarak hikayenizi silebilirsiniz ve hikayeniz daha fazla öne çıkarılanlarda gösterilmez.

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

Bu yazımızda sizlerle instagram hikayelerini öne çıkarma ve arşivleme nasıl yapılır sorusunun cevabını paylaştık. Eğer bu konuda daha fazla sorunuz varsa Instagram’dan destek alabilirsiniz.

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikayelerini Öne Çıkarma ve Arşivleme Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.