Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıcısı da hesabını kapatmak ya da dondurmak istiyor. Siz de artık Instagram’a çok vakit ayırdığınızı düşünüyorsanız ya da artık kullanmaktan sıkıldıysanız Instagram hesap silme işlemi nasıl yapılır ? diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu yazımızın devamında sizlerin için Instagram hesabını nasıl kalıcı olarak ya da geçici olarak kapatabileceğinizi anlatacağız.

instagram hesap silme 2019

Adım Adım Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

  • Instagram hesap silme için buraya tıklayarak ilgili sayfaya gidin.
  • Karşınıza çıkan sayfada eğer hesabınıza giriş yapmamış olarak gözüküyorsanız kullanıcı adınızı ve şifre bilginizi girerek Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Giriş yaptıktan sonra karşınıza Instagram hesabınızı silmeniz için ilgili sayfa çıkacak.
  • Bu sayfada hesabınızı neden silmek istediğinizi (gizlilik ile ilgili endişeler, çok zamanımı alıyor, ikinci hesabımı açtım vs) çoktan seçmeli cevaplarda işaretlemeniz gerekiyor.
  • İşleminize devam edebilmeniz için Instagram şifrenizi yeniden girmenizi isteyecektir. Şifrenizi tekrar girin
  • Şifrenizi de girdikten sonra hemen alt kısımda yer alan kırmızı ile yazılmış “Hesabı kalıcı olarak sil” seçeneğine tıklayarak Instagram hesabınızı sonsuza kadar silebilirsiniz.
  • İşte Instagram hesap silme işlemi bu kadar basit.
ınstagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır
instagram hesap silme

Instagram Hesabı Silme Linki 2019

Instagram hesabı silme için direkt bir link arıyorsanız yazımızın yukarısında da paylaştığımız gibi buraya tıklayarak Instagram’ın hesap silmek için ilgili sayfasına gidebilir ve hesabınızı 1 dakikadan daha kısa bir süre içinde sonsuza kadar silebilirsiniz.

Hesabınızı Silmeden Önce!

Instagram hesabınızı silmeden önce şu ana kadar yapmış olduğunuz tüm paylaşımların, yorumların, beğenilerin, etiketlediğiniz fotoğrafların, mesajlaşmalarınızın ve kullanıcı adınızın sonsuza kadar kaybolacağını göz önünde bulundurun. Eğer bu Instagram verilerinizin sonsuza kadar kaybolmasını istemiyorsanız Instagram üzerinden verilerinizi kolay bir şekilde indirebilir ya da hesabınızı geçici olarak dondurabilirsiniz. Böylece Instagram’daki verilerinizi kaybetmemiş olursunuz.

Instagram Geçici Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram hesabınızı geçici olarak silmek istiyorsanız bu hesabınızı dondurmak istediğiniz anlamına gelir. Instagram hesabınızı dondurmak Instagram verilerinizin kalıcı bir şekilde silinmesine sebep olmaz. Hesabınızı yeniden aktif ettiğinizde paylaşımlarınıza, yorumlarınıza, beğenilerinize vs. tekrar kavuşabilirsiniz. Peki Instagram geçici hesap silme işlemi nasıl yapılır ?

  • Web tarayıcınızdan Instagram.com’a giriş yapın.
  • Giriş yaptıktan sonra kullanıcı adınızın yanında “Profili Düzenle” diye bir seçeneğin olduğunu göreceksiniz.
  • Profili düzenleye tıkladığınızda karşınıza çıkan sayfanın en altında yer alan “Hesabımı geçici olarak kapat” yazısına tıklayın.
  • Hesabınızı neden dondurmak istiyorsunuz sorusuna size uygun olan bir seçenekle cevap verin ve daha sonra da Instagram şifrenizi tekrar girin.
  • Tüm bu işlemlerden sonra hesabı geçici olarak kapat bağlantısına tıklayarak hesabınızı dondurabilirsiniz.
  • Bu işlem sayede Instagram’daki bilgileriniz sonsuza kadar silinmiş olmaz ve istediğiniz zaman Instagram’a tekrar giriş yaparak hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.
Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Engelleyenleri Görme 2019
Instagram Engelleyenleri Görme 2019

Instagram engelleyenleri görme 2019 birçok Instagram kullancısı tarafından merak edilen bir durum olmaya devam ediyor. Peki Instagram'da beni engelley...

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.