Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Açılır 2019

Gün geçmiyor ki instagram yeni bir özellik ile karşımıza çıkmasın. Türkiye’de aşırı ilgi gören bu özellik küçük ya da büyük tüm instagram işletmelerinin yönlendirici etiketleri sayesinde instagram’ı daha verimli bir şekilde kullanmasını sağladı. Peki instagram alışveriş özelliği nasıl açılır 2019 bunun için şunu belirtelim ki instagram alışveriş özelliğini açmak için bir onay sürecinden geçmeniz gerekiyor. Bu süreç çok karmaşık olmasa da biraz zaman alabilir. Yazımızın devamında sizler için instagram alışveriş özelliğini nasıl açacağınız ve nasıl aktif edeceğinizi anlatacağız.

Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Açılır
Instagram Alışveriş Gönderisi

Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Açılır ve Nasıl Onaylatılır ?

Belirli ülkelerde geçerli olan instagram alışveriş özelliği ilk olarak Kanada ve Amerika gibi ülkelerde kullanıma girdi. Daha sonra Türkiye’de de kullanılmaya başladı. Instagram alışveriş özelliği nasıl açılır ve nasıl onaylatır sizin için anlattık:7

  • İlk olarak hesabınız ticaret ilkelerine uyan bir işletme hesabı olmalıdır. Eğer hesabınız işletme profilinde değilse, işletme hesabına geçiş yapmanız gerekmektedir.
  • Aynı zamanda instagram işletme hesabınızın Facebook’ta da bir işletme sayfasına sahip olması gerekir. Eğer Facebook üzerinde bir işletme hesabınız yoksa instagram hesabınız ile ilişkili olarak bir facebook işletme hesabı açabilirsiniz. Facebook işletme sayfanızda satın alma mesajı, ülke sınırlaması ve yaş sınırlaması olmamasına özen gösterin.
  • Instagram işletme hesabınızı size ait olan bir Facebook ürün kataloğu ile ilişkilendirmeniz yani bağlamanız gerekiyor. Facebook kataloğunun nasıl oluşturulacağını bilmiyorsanız Facebook kataloğu oluşturmak için iki farklı yöntem kullanabilirsiniz.
  • Bunlardan birincisi; Facebook manager kullanarak bir katalog oluşturmak, ikincisi ise Facebook sayfanıza bağlı olan bir mağaza oluşturmaktır.
  • Bu işlemlerden sonra hesabınızın instagram tarafından kontrol edilip onaylanmasını beklemek durumundasınız. Eğer kataloğunuzu ilk kez oluşturduysanız bu durumda kataloğunuz da kontrol edilecektir. Kataloğunuz onaylanmadan önce işletme hesabınız da onaylanmayacaktır.
  • Instagram alışveriş özelliği normalde çok kısa bir sürede onaylansa da bu işlem bazen yoğunluktan dolayı birkaç gün sürebilir. Sabırlı olun.

Instagram alışveriş özelliği nasıl açılır 2019 sorusunun cevabı işte bu kadar. Instagram alışveriş özelliğiniz onaylandıktan sonra ise yapmanız gereken ürün ekletmektir. Instagram ürün etiketleme nasıl yapılır yazımızın devamında anlatacağız.

Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Açılır

Instagram Alışveriş Özelliği Açma ve Ürün Etiketleme Nasıl Yapılır ?

Instagram ürün etiketleme işlemi de en az instagram alışveriş özelliği açma işlemi kadar kolay.

  • Instagram işletme profilinize giriş yapın.
  • Instagram profilinizdeki üç nokta işaretine dokunun.
  • İşletme ayarlarına gidin ve alışveriş kısmını seçin ve devam diyin.
  • Instagram alışveriş özelliği dahilinde önceden Facebook’ta oluşturmuş olduğunuz ürün kataloğunu seçin.
  • Ürün katalog seçiminizi bitirdikten sonra bitti yazısına tıklayın.
  • Bu noktadan sonra artık instagram işletme profilinizde ürün etiketleyebileceksiniz.

Instagram Alışveriş Gönderisi ya da Hikayesi Nasıl Oluşturulur ?

  • Instagram’da işletme hesabınıza giriş yaptıktan sonra bir hikaye ya da gönderi oluşturun.
  • Paylaş ekranına geldiğinizde ürünleri etiketle seçeneğine tıklayın. Sonra ürün çıkartması – etiketini seçin. Hikayenizde paylaşacağınız gönderide ise ürün öne çıkarmak için çıkartma işaretine dokunun ve daha sonrasında ise ürün çıkartması seçeneğini seçin.
  • Katalogdan etiketlemek istediğiniz ürünü seçin. Çıkartmanızı ya da etiketinizi seçtiğiniz ürünün yanına sürükleyin.
  • Artık ürün etiketli hikayenizi ya da gönderinizi gönül rahatlığı ile paylaşabilirsiniz.
Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

Unutmamanız gerekir ki instagram storylerinde (hikayelerinde) her bir story başına sadece bir tane çıkartma ya da etiket kullanabilirsiniz. Hikayenizi yayınladıktan sonra hikayeniz üzerinde herhangi bir değişiklik ya da düzenleme yapamazsınız. Eğer ürün çıkartmalı hikayenizi düzenlemek istiyorsanız paylaştığınız hikayeyi silip tekrardan yenisini atmanız gerekmektedir. Instagram gönderisinde ise hikayenin aksine en fazla 5 ürüne kadar ürün etiketi kullanabilirsiniz. Çoklu görsel gönderisi paylaşarak ise 20’ye kadar ürün etiketlemesi yapabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Açılır 2019 Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.