Twitter Eski Tasarıma Nasıl Dönülür ?

Twitter masaüstü tasarımında son 7 yılda yapmış olduğu en büyük ve en radikal değişikliği yaptı. Bu durum da birçok Twitter kullanıcısı tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu ve tepkilere maruz kaldı. Gündem bölümü eskiden sol tarafta yer alırken artık sağ tarafta yer almakta. Kimi takip etmeli bölümü ise sol kısımdan sağ kısıma taşınmış. Bunun gibi daha birçok özelliğini yenileyen ve yerini değiştiren Twitter sahip olduğu yeni masaüstü tasarımıyla Facebook’u andırıyor. Fakat Twitter’ı gayet kolay bir şekilde eski tasarımına döndürmek mümkün. Peki Twitter eski tasarıma nasıl dönülür ? Bu yazımızda sizler için anlatacağız.

Twitter dünya çapında birçok takipçiden gelen yorumlara ve tepkilere rağmen eski tasarıma dönülmesi konusuna hiç de sıcak bakmıyor. Kararlılığını devam ettireceği kesinleşen Twitter, kullanıcılara yaklaşık bir sene süre boyunca alışma süreci vereceğini söyledi. Bu nedenle de Twitter eskiye dönme için herhangi resmi bir seçenek ya da hizmet sunmuyor. Fakat Twitter’ın yeni tasarımından memnun kalmadıysanız ve eski haline geri getirmek istiyorsanız endişelenmenize hiç gerek yok. Eski tasarıma dönmek için yapabileceğiniz birkaç basit yöntem bulunmakta. Bu iki yöntemi uygulamak için de web mağazanız üzerinden eklenti indirmeniz gerekiyor. Eğer bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız kullandığınız tarayıcı için eklenti mağazasına nasıl gidebileceğinizi araştırabilirsiniz.

Eski Twitter Tasarımına Nasıl Dönülür?

Eski Twitter Tasarımına Nasıl Dönülür?

Eğer Twitter’ın yeni tasarımını karmaşık ve göz yorucu bulduysanız web tarayıcınıza indireceğiniz bir eklenti sayesinde kolayca Twitter’ı eski haline döndürebilirsiniz. Zusor kullanıcı adlı bir geliştiricinin tasarlamış olduğu GoodTwitter adlı basit bir eklenti sayesinde Twitter eski haline dönme oldukça kolay bir hale geliyor. Bu eklentiyi Chrome ya da Firefox tarayıcılarınızın üzerinden kolay bir şekilde indirebilir ve aktifleştirebilirsiniz.

GoodTwitter ile eski Twitter tasarımına nasıl dönülür sizin için adım adım anlatacağız:

  • Hangi web tarayıcıyı kullanıyorsanız ( Chrome, Firefox ya da Safari ) web mağazanıza giderek arama bölümüne GoodTwitter yazıp aratın.

  • GoodTwitter eklentisini indirin ve aktifleştirin.

Eğer bu eklenti hakkında güvenlikle ilgili endişeleriniz varsa GitHub’taki açık kaynak kodunu inceleyebilirsiniz. Geliştiricilerin belirttiğine göre de eklenti kimsenin özel bilgilerini toplamıyor ve kullanmak için tamamen güvenli.

Twitter Web Eski Haline Getirme

Twitter web eski haline getirme için birkaç farklı yöntem olduğundan bahsetmiştik. Şimdi size Twitter’ı eski haline getirebilmeniz için kullanabileceğiniz ikinci bir yöntemden bahsedeceğiz. Mark Otto’nun geliştirmiş olduğu script sayesinde siz de eski tasarıma kolay bir şekilde dönebilirsiniz. Fakat belirtmemiz gerekir ki bu script tamamen eski Twitter ara yüzüne dönmenizi sağlamaz. Bu nedenle de eski Twitter tasarımına bütünüyle geri dönemezsiniz.

  • Öncelikle kullandığınız tarayıcıya bir adet stil değiştirme uzantısı ekleyin.

  • Bu uzantıyı ekledikten sonra uzantının ayarlarına girin ve Write new style / Yeni stil oluştur yazısına tıklayın.

  • Bu adreste size verilecek olan kodu kopyalayın ve daha sonra eklediğiniz uzantının ayarlar bölümündeki boş kod yerine yapıştırın.

  • Bu işlemlerden sonra alt kısımda yer alan Applies / Belirt bölümüne tıklayarak URL seçeneğini URLs starting with / Şununla başlayan URL’ler olarak değiştirin. Sonra yanındaki bölüme twitter.com bağlantısını yazın.

  • Son olarak ise oluşturmuş olduğunuz stile sol üst taraftan bir isim yazarak adlandırın. Örnek olarak Twitter yazabilirsiniz.

  • İşte sadece bu işlemleri uygulayarak Twitter’ı eski haline döndürebilirsiniz.

NOT: Eğer yapmış olduğunuz değişikliği iptal etmek isterseniz ayarlar sayfasına giderek eklemiş olduğunuz stili silebilir ya da uzantıyı web tarayıcınızdan tamamen kaldırabilirsiniz.

Anlattığımız bu yolları izleyerek Twitter eski tasarıma nasıl dönülür ? artık biliyorsunuz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Eski Tasarıma Nasıl Dönülür ? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.