Twitter Altyazılı Kullanma

Twitter’da özellikle video içerikleri için altyazılı twitter kullanma oldukça önemli ve vazgeçilmez. Bunun birçok sebebi var ama en önemli sebeplerden biri ise Twitter’ın ses olmadan videoları otomatik olarak oynatmaya başlaması. Ses yokken de izleyicinin ilgisini çekebilecek tek şey elbette ki göz alıcı ve videonun ne hakkında olduğunu anlatan altyazılardır. Sizin de paylaşacağınız video güzel bir anlam içeriyorsa ve viral olma ihtimali varsa altyazı twitter kullanım ile bunu elde edebilirsiniz. Üstelik bunu herhangi bir siteden ya da uygulamadan yapmanıza da gerek yok. Twitter bizzat kendisi videolarınıza altyazı eklemenizi sağlıyor. Twitter’a gelen bu yeni özellik sayesinde hem karşı tarafın içeriği anlamasını hem de viral olmaya daha uygun içerikte videolar paylaşmış oluyorsunuz.

Twitter Altyazılı Kullanımın Faydaları:

  • Twitter altyazılı yapma sayesinde twitter kullanıcıları videonun sesini açmadan da içeriğin ne olduğunu anlayabilir ve böylece izleyip izlememeye karar verebilir. Aksi taktirde içeriği belli olmayan herhangi bir videonun izlenme olasılığı daha düşüktür.
  • İşitme engelli insanların da izledikleri videoyu anlamasını sağlamak gibi güzel bir amaca hizmet etmiş olur.
  • Twitter altyazılı kullanım sayesinde içeriklerinizin viral olması kolaylaşır. Bu hem sizin takipçi sayınızı arttırmanız için hem de popüler bir hesaba sahip olmanız için oldukça güzel bir alternatiftir.

Twitter’da Altyazılı Video Paylaşımı Nasıl Yapılır ?

  1. Twitter’a yüklemek istediğiniz video için ekleyeceğiniz altyazıları .srt dosyası haline getirin.
  2. Media Studio Kütüphaneniz de yüklemek istediğiniz bir videoya tıklayın.
  3. Videonuzu yükledikten sonra açılacak olan sayfada “altyazılar” sekmesini seçin.
  4. Aşağıda açılacak olan menüden alt yazı dosyanızın metin dilini seçin.
  5. “Yükle” düğmesine tıklayın ve yerel bilgisayarınızdan bir .SRT dosyası seçin.
  6. Artık videonuz alt yazı dosyanız ile ilişkilendirildi. Video ya da alt yazı üzerinde daha fazla düzenleme yapmak için “kalem” simgesine tıklayın.

İşte sadece bu kadar basit birkaç adımla Twitter videolarınıza alt yazı yükleyebilir ve Twitter üzerinden daha fazla kişinin ilgisini çekerek onlara ulaşabilir ve ayrıca işitme engelli insanlar için de bir hizmette bulunmuş olursunuz. Twitter altyazılı kullanım hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz: 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Eski Tasarıma Nasıl Dönülür ?
Twitter Eski Tasarıma Nasıl Dönülür ?

Twitter masaüstü tasarımında son 7 yılda yapmış olduğu en büyük ve en radikal değişikliği yaptı. Bu durum da birçok Twitter kullanıcısı tarafından ele...

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Altyazılı Kullanma Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.