Instagram Silinen Hesabın Kullanıcı Adı Geri Alınabilir mi?

Neredeyse tanıdığınız herkesin kullandığı ve paylaşım yaptığı, diğer sosyal medya uygulamalarını geride bırakan Instagram yükselen bir yıldız gibi parlamaya devam ederek gün geçtikçe daha da fazla popülerleşiyor. Instagram’ın devamlı olarak büyümesi ve getirilen yeni özellikler çoğu kullanıcının merak ettiği şeyleri arttırıyor. Instagram için en çok sorulan ve merak edilen konulardan birisi de: instagram silinen hesabın kullanıcı adı geri alınabilir mi ? Bu merak edilen sorunun en kısa ve basit cevabı: evet elbette ki silinen hesabın kullanıcı adını geri alabilirsiniz.

Instagram Silinen Hesabın Kullanıcı Adı Ne Zaman Geri Alınır ?

Aslında instagram’da silinen kullanıcı hesabının kullanıcı adını geri almak instagram kuralları dahilinde mümkün değil. Peki silinen instagram hesabı geri almanın yolları nedir? Anlatılanlara göre böyle durumlar mevcut mu? Bunlarla alakalı bir çok söylentide olsa sizlere anlatacağımız yöntemlerle silinen instagram hesabı geri açma işlemini rahatlıkla yapabileceksiniz. Çünkü güvenliğinizi tehdit edebilecek bir çok yöntem varken sizler için en hızlı ve çözüme kavuşabilecek yöntemleri seçtik. Instagram normal şartlar altında açık bir şekilde silinen instagram hesaplarının kullanıcı adının geri alınamayacağını belirtmiş fakat bunun için net bir süre vermemiştir.Yani instagram silinen hesap için kullanıcı adı ne kadar süre geçtikten sonra yeniden alınabilir bunu net olarak bilmiyoruz. Bu durumun aynısı Facebook için de geçerlidir. Facebookta da kapatılan sayfanın adı ne kadar süre geçtikten sonra yeniden alınabiliyor net değil. Bunun domainler gibi işlediğini düşünebiliriz. Bir domain boşaldığında nasıl ki hemen bir başkası tarafından alınamıyor ve biraz zaman geçmesi gerekiyorsa aynısı instagramda da geçerli. Bu süreçte yapabileceğiniz tek şey belli zaman aralıklarıyla istediğiniz kullanıcı adıyla hesap açmaya çalışmak. Eğer aynı kullanıcı adıyla hesap açabiliyorsanız bu hesabın boşa düşmüş olduğunu gösterir, ama eğer ki deneyip deneyip yine de aynı kullanıcı adıyla hesap açamıyorsanız bu demek oluyor ki kullanıcı adı henüz boşa düşmemiş. Bir instagram kullanıcı adının ne zaman boşa düşeceği instagram analizleri tarafından saptanır ve bu durumda ne yazık ki bunun ne kadar süreceği bilinemez.

Instagram Kullanıcı Adı Geri Alma Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Diyelim ki şu anda kullanmakta olduğunuz instagram hesabınızı kapatmaya ve yeni bir instagram hesabı açmaya karar verdiniz ve yeni hesabınızı da eski kullanıcı adınızla aynı olarak açmak istiyorsunuz. Bunu nasıl yapacaksınız? Instagram’ın aynı kullanıcı adını almanıza izin vermediğinden daha önce yazımızda bahsetmiştik. Bu durumda yapmanız gereken şey hiç zaman kaybetmeden kapatmayı düşündüğünüz instagram hesabınızın kullanıcı adını değiştirmektir. Kullanıcı adınızı değiştirdikten sonra ise kendinizi açmak istediğiniz aynı kullanıcı adı ile hesap açabilirsiniz.

Fakat farz edelim ki bunların hiçbirini hesap etmeden hesabınızı kapattınız ya da sildiniz. O durumda instagram kullanıcı adı geri alma işlemi nasıl olur diye merak ediyorsanız yine de endişelenmenize gerek yok. Bu durumda da yapmanız gereken şey Instagram ile iletişime geçmektir. Instagram’a hesabınızın başka biri tarafından çalındığını, sizin dışınızdaki kişiler tarafından instagram hesabınızın kapatıldığını anlatan bir mail atabilirsiniz. Sonrasında ise Instagram’ın size göndereceği formları doldurarak hesabınızı yeniden açıp aynı kullanıcı adını kullanabilirsiniz.

Instagram Hesabı Geri Alma Formu Nasıl Doldurulur ?

  • Instagram hesabı geri alma formu için ilk olarak aşağıda paylaşacağımız linke tıklayın: https://help.instagram.com/contact/1652567838289083
  • Eğer kişisel hesabınızı geri almak istiyorsanız karşınıza çıkan “Bu hesap bir işletmeyi, bir ürünü ve bir hizmeti mi temsil ediyor?” sorusunu hayır olarak işaretleyin.
  • Daha sonrasında sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurun.
  • Sonraki aşamada kullanıcı adınızı mutlaka doğru yazmaya özen gösterin ve isntagram ile ilişkilendirdiğiniz mail adresinizi yazın.
  • Son olarak da kayıtlı olduğunuz ülkeyi seçin ve formu gönderin.
  • Eğer instagram’ın sizden talep ettiği bilgileri eksiksiz ve doğru girdiyseniz mail adresinize instagram’dan bir mail gelir ve mailin içinde de bir kod bulunur.
  • Bu kodu bir kağıda yazarak yüzünüz ile birlikte gözükecek bir şekilde fotoğraf çekmeli ve mail olarak göndermelisiniz.
  • Geriye kalan tek şey beklemek. Herhangi bir politika ihlali yapmadıysanız instagram silinen hesabın kullanıcı adı geri alınabilir mi? sorunuza olumlu yanıt vermekten mutluluk duyuyoruz.
Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu
Instagram'da Konum Çıkmama Sorunu

Instagram’da konum çıkmama sorunu konusu birçok sebepten kaynaklanabilir. Aşağıda sorununuzun nedeni ve çözümlerini detaylarıyla bulabilirsiniz. In...

Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?
Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram 1 milyarı aşan kullanıcısını her gün katlayarak arttırmaya devam ediyor. Fakat yeni hesap açmak isteyenlerin yanında çoğu Instagram kullanıc...

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Silinen Hesabın Kullanıcı Adı Geri Alınabilir mi? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.